Готвя каймата по този начин от много години: за закуска, за обяд, за вечеря и дори за празници. Получава се много сочно, крехко и нежно ястие . Тази рецепта определено си заслужава да бъде приготвена.
С удоволствие споделям тази рецепта с вас! Дори диабетиците могат да приготвят такова месно ястие , а ако добавите нещичко към основната рецепта, може да приготвите и по-празничен вариант.
Ето необходимите продукти за тези крехки рулца от кайма :
Крехки и сочни рулца от кайма
Продукти:
Кайма - 600 гр.
Прясно мляко - 200 мл.
Подправка за колбаси - 1 ч.л.
Пушен червен пипер - 1/3 ч.л.
Сол на вкус
Приготвяне:
Аз използвах пуешко месо, смляно на кайма. Но можете да вземете пилешко, свинско, като цяло, всяко месо по избор. С пуешко обаче става много нежно и вкусно.
Към каймата добавям подправки за колбаси. Можете да използвате всякакви подправки, които харесвате. Добавям и малко сладък пушен червен пипер (продава се във всички супермаркети). Посолявам на вкус. Добавям и млякото и разбърквам всичко. Можете да оставите каймата да престои 10 минути, а може и да я приготвите веднага.
Основното тук е каймата да не става течна, като каша.
Вземам лист пергаментова хартия (може и хартия за печене), без да я мажа с нищо. Слагам вътре 2 с.л. с качул от каймата и завивам на нещо като „бонбон“.
Можете да приготвите рулата и с плънка. Добавете кашкавал, например, или за празничен вариант, варени пъдпъдъчи яйца с подправки.
Връзвам здраво от двете страни. Взимам обикновен конец, просто го сгъвам наполовина.
Загрявам тигана (без олио) и намазвам наденичките от кайма отвън с малко олио. На умерен огън ги запържвам за по 2 минути от всички страни (аз пържа от четири страни). Първият път слагаме наденичките в тигана с шева надолу.
След това добавям малко вода, за да се покрие дъното на тигана, намалявам котлона и варя при затворен капак още 5-7 минути.
Получават се много вкусни рулца от кайма.
Да ви е сладко!