Плънката във фолио и гответе във фурна без масло в продължение на 20 минути
10 Февруари 2021
14094
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Просто увийте плънката с какъвто и да е пълнеж във фолио и гответе във фурна без масло в продължение на 20 минути
За тази рецепта вземете всякаква кайма по ваш вкус и пълнеж - сменяйки я, всеки път получавате ново и оригинално ястие. Рецептата е много проста, затова ви съветвам да я сложите в съкровищницата на вашата бърза храна.
Съставки:
- кайма - 600 г;
- яйца;
- зелени подправки - на вкус;
- мляко - 40 мл;
- овесени ядки - 2 супени лъжици;
- сол, черен пипер, подправки.
Процес на готвене:
- Загрейте млякото до горещо състояние и го изсипете върху ядките. Покрийте контейнера с капак и оставете да набъбне и охлади сместа.
- Сварете яйцата, охладете.
- Подправете, както обикновено: сол, черен пипер, подправки, нарязан лук и т.н.
- Смесете каймата с овесена каша и разбъркайте добре.
- Вземете фолиото и го нарежете на 3 парчета, около 40 30 см
- Малко отстъпете от ръба на листа, сложете една трета от каймата, изравнете и отгоре сложете яйца със зелени подправки.
- Завийте на руло.
- Ще имате 3 "салама", които се поставят върху предварително загрят сух тиган.
- Пържете 5-7 минути на умерен огън от всички страни.
- Когато се охлади, разтворете фолиото, нарежете на порции и сервирайте.
Много е вкусно да се сервира с различни сосове, гарнитури от картофи и ориз, салати.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари