Проф. Байкова: Домашните банички с 12 Е са отровни и причиняват рак

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Проф. Байкова: Домашните банички с 12 Е са отровни и причиняват рак
11664
Снимков материал: pixabay.com
Проф. Байкова: Домашните банички с 12 Е са отровни и причиняват рак

Преди да си купите нещо, искайте от продавачката етикета, съветва диетологът проф. Донка Байкова

Повечето от т.

нар. домашни банички са вредни, защото се правят от имитиращи продукти и в тях има 12 Е-та. Производителите използват хидрогенирани мазнини, не слагат сирене, а аромати от сирене или имитиращи продукти, но това е опасно за здравето ни, предупреждава диетологът проф. Донка Байкова. Тя съветва преди да си купим нещо от кварталната бакалия, да искаме от продавача етикета. Длъжни са ви кажат какво има в продукта, каза Байкова в „Добро утро, България!“ по ТВ7. Тя разказа, че скоро й се случило да си хареса хайвер от специализиран магазин, но когато поискала етикета, се оказало, че в продукта има осем Е-та.

„Не го купих естествено, защото такива храни предизвикат здравословни проблеми като киселини в стомаха, разстройства, алергии, дихателни проблеми и дори рак“, добавя проф. Байкова.

Тя препоръчва за пречистване на организма да се подложим на тридневна диета с плодове и зеленчуци.

„Може да ядете зеленчукова супа, пийте повече чай. Това помага да се чувстваме по-комфортно. Ако огладнеете много, може да се храните със зърнен микс“, каза още диетологът.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft