10 Февруари 2016
13761
Снимков материал: pixabay.com
Не яжте мазни храни през зимата, наблегнете на съдържащите белтъчини, съветва диетоложката
За да подобрим имунната си защита, нужно е да имаме защита срещу вирусите, да придобием клетъчен и хормонален имунитет. Това каза професор Донка Байкова в студиото на БНТ.
Тя посочи, че през зимата не е нужно да хапваме по-тежки и мазни храни, а да наблегнем на белтъците. „Това са нискомаслените кисели млека, рибата, яйцата и постното месо, но в умерени количества”, съветва диетоложката. Тя посочи и бобовите храни като задължителни за менюто ни в този сезон.
Според Байкова, важно е да се приемат антиоксидантни витамини, които се съдържат най-много в тиквата, авокадото, ядките. „За да преборите грипа е необходимо да забравите за сладкото и алкохола в по-големи количества, наблегнете на чесън, лютиви чушки и хляб”, съветва тя.
Диетоложката препоръчва и топла пилешка супа, която съдържа специфични съставки като цистеин и други аминокиселини. Разходките на открито също подобрява тонуса ни през студените дни. Според нея, тоталното гладуване не се препоръчва през зимата. /БЛИЦ
Според Байкова, важно е да се приемат антиоксидантни витамини, които се съдържат най-много в тиквата, авокадото, ядките. „За да преборите грипа е необходимо да забравите за сладкото и алкохола в по-големи количества, наблегнете на чесън, лютиви чушки и хляб”, съветва тя.
Диетоложката препоръчва и топла пилешка супа, която съдържа специфични съставки като цистеин и други аминокиселини. Разходките на открито също подобрява тонуса ни през студените дни. Според нея, тоталното гладуване не се препоръчва през зимата. /БЛИЦ
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари