Растителните мазнини в сиренето винаги са частично хидрогенирани. При преработката им се образуват до 30% трансмастни киселини, които са вредни". Това коментира проф.
Това са слънчогледово и рапично масло, зехтин например. Бялото саламурено сирене е национална гордост, имаме хубави стандарти за него, за кашкавал и кисело мляко. И това е интересно: Д-р Дарина Ангелова: Химията в храната причинява алкохолизъм!
Влагат се по-евтини суровини, за да бъде по-евтин продукта и по-купуваем. Тук не се влагат натурални мазнини, защото са течни. За съжаление те не са свойствени за нашия организъм, той няма как да ги метаболизира и остават за дълго време кумулирани в нашия организъм и да се вместват и наместват в мембраната на нашите клетки. Оттам нататък започват нашите проблеми. Ето какво още каза доц. Байкова: