Проф. Донка Байкова изнесе информация за нещата, с които пълнят сиренето и кашкавала и колко

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Проф. Донка Байкова изнесе информация за нещата, с които пълнят сиренето и кашкавала и колко
13143
Снимков материал: pixabay.com
Проф. Донка Байкова изнесе информация за нещата, с които пълнят сиренето и кашкавала и колко

Растителните мазнини в сиренето винаги са частично хидрогенирани. При преработката им се образуват до 30% трансмастни киселини, които са вредни". Това коментира проф.

Донка Байкова в ефира на Нова телевизия по повод статистика, според която всяка трета бучка сирене в магазина съдържа растителни мазнини.  В същото време тя изтъкна, че ако растителните мазнини в един продукт са натурални, то те не са вредни.

Това са слънчогледово и рапично масло, зехтин например.  Бялото саламурено сирене е национална гордост, имаме хубави стандарти за него, за кашкавал и кисело мляко.  И това е интересно: Д-р Дарина Ангелова: Химията в храната причинява алкохолизъм!

Влагат се по-евтини суровини, за да бъде по-евтин продукта и по-купуваем. Тук не се влагат натурални мазнини, защото са течни. За съжаление те не са свойствени за нашия организъм, той няма как да ги метаболизира и остават за дълго време кумулирани в нашия организъм и да се вместват и наместват в мембраната на нашите клетки. Оттам нататък започват нашите проблеми. Ето какво още каза доц. Байкова:

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft