Проф. Донка Байкова съветва: Ето как да разпознаете истинско ли е сиренето веднага

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Проф. Донка Байкова съветва: Ето как да разпознаете истинско ли е сиренето веднага
13951
Снимков материал: pixabay.com
Проф. Донка Байкова съветва: Ето как да разпознаете истинско ли е сиренето веднага

Трансглутаминазата съединява различни частици и им придава завършен вид, разкрива проф. Донка Байкова

Цената е първият ориентир, който ще ни помага при избора на сирене.

В по-евтиното такова се слагат различни немлечни съставки, някои от които са забранени. Това заяви пред Би Ти Ви експертът професор Донка Байкова.

"До скоро се слагаше един вид лепило, така наречената трансглутаминаза, която съединяваше различни частици и им придаваше завършена конструкция" каза още тя и добави: "Говореше се, че продуктите от палмово масло ще се слагат на отделни щандове. Никъде обаче не пише, че продуктите съдържат палмово масло или трансглутаминаза."

"Визуалната ориентация ще е трудна. Пореден здравен риск е, че при сиренето не се спазва определеното време, в което то трябва да зрее. Така се получават алергиите при децата", категорична е Донка Байкова.

"Ако имаме съмнение, че има нещо нередно със сиренето, трябва да се обадим на съответните институции", заключи професорът.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft