Диетоложката и специалист по здравословно хранене, проф.Донка Байкова , даде ценни съвети за рационално хранене в жегите . Тя препоръчва по-често да похапваме постни ястия с ориз, картофи, леща или боб, вместо меса и млечни продукти.
"Закусвайте филия пълнозърнест хляб с лютеница в жегата.
Отдавайте предимство на леките и некалорични храни. В този горещ период не се препоръчват мазните меса и сирена."
Тези насоки даде пред "България Днес" проф. Донка Байкова, специалист по хранене и диететика. По нейни думи при горещини над 30 градуса най-важна е терморегулацията за организма на човека, тъй като започва излъчване на топлина от тялото чрез изпаренията на потта.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари