Професионален трик за най-вкусните печени картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Професионален трик за най-вкусните печени картофи
614879
Снимков материал: pixabay.com
Професионален трик за най-вкусните печени картофи

Съставки:

1 кг картофи
4-5 супени лъжици масло
1 супена лъжица розмарин
4 скилидки чесън
6,7 кубчета лед
2 чаени лъжички сол
по желание смес от подправки
малко черен пипер

Приготвяне:

Картофите се обелват и се поставят в тенджера, сипва се вода колкото да покрие един пръст над тях. Слагат се кубчетата лед и солта и се оставят да постоят пет минути, за да изпуснат нишестето.

След това вадим леда, ако е останал и ги оставяме на загрят котлон за 3 минути. Изливаме водата и добавяме смесените подправки. В тава слагаме маслото и посипваме с розмарин и накълцания чесън. Нареждаме картофите и поръсваме с черен пипер. Пече се в загрята на 220 градуса фурна 40 до 50 минути.

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft