Професор Мермерски: Това е храната на дълголетието, която вдига имунитета и пази от болести

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Професор Мермерски: Това е храната на дълголетието, която вдига имунитета и пази от болести
36440
Източник: zdrave.to
Снимков материал: pixabay.com
Професор Мермерски: Това е храната на дълголетието, която вдига имунитета и пази от болести

Това, което ядем, ни прави по-силни или напротив - способно е да ни разболее. Тази истина знаем всички, но дали сме наясно с това, кои точно храни са способни да засилят организма и да го предпазят от болести и недъзи?

Коя е храната, която да консумираме за дълголетие и силен имунитет – това ни разказа проф.

д-р Христо Минков Мермерски.

Оказва се, че понякога в човешкия организъм могат да се натрупат от 4 до 6 кг. бактерии повече, отколкото са клетките в организма, в това число и токсини.

проф.Мермерски ябълка

Един от плодовете, които се справят най-добре с пречистването на тялото, е ябълката, посочи проф. Мермерски: „Ако вие всеки ден изяждате по две ябълки, ви се решават два въпроса – първо ябълката съдържа пектин, който абсорбира мръсотиите. Второто нещо е, че ябълката съдържа целулоза – разтворима и неразтворима, и  трето – зарежда ви с 15-16 полезни неща”.

За добър сън ябълките могат да се консумират непосредствено преди лягане.

Друг плод, който унищожава над 100 вида вредни бактерии, е грейпфрутът, който същевременно зарежда с енергия.

Българската чушка капия пък съдържа толкова витамин C и A, колкото лимона. Важно е обаче, ако искаме да запазим тези ѝ свойства, да не я печем.

чемшир

Особено полезен при проблеми с бъбреците е чемширът. За да нямаме оплаквания в тази област, проф. Мермерски препоръчва да слагаме една лъжичика от растението в 450 грама вода. Оставяме я да ври 4-5 минути и пием преди ядене – три пъти дневено.

шипка за бъбреците

Друг полезен продукт за бъбреците е коренът от шипка.

Проф. Мермерски категорично не препоръчва гладуване през зимата – именно в този период организмът ежедневно има нужда от белтъчни, мазнини, въглехидрати, витамини и аминокиселини.

За добро зрение, хубави кожа и коса, професорът препоръчва морков, който освен всичко е и силен антиоксидант.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft