Професор-нутриционист твърди, че никога не докосва тези 2 храни: „Вредят на сърцето и кръвоносните съдове, увеличават риска от рак!“

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Професор-нутриционист твърди, че никога не докосва тези 2 храни: „Вредят на сърцето и кръвоносните съдове, увеличават риска от рак!“
3502
Източник: За Жената
Снимков материал: YouTube
Професор-нутриционист твърди, че никога не докосва тези 2 храни: „Вредят на сърцето и кръвоносните съдове, увеличават риска от рак!“

Много храни са в списъка на "нежеланите" или "вредните" храни. От години се говори, че са нездравословни, но въпреки лошата им репутация – много хора все още ги консумират.

Тенденциите в здравословното хранене обаче се увеличават и експертът по хранене Светлана Станишич откри какво никога не би яла и защо.

професор нутриционист

Снимка: YouTube

„В черния ми списък са чипс и пържени картофи .

Защото се правят във фритюрник, в който никога не се сменя олиото. Веднъж месечно в тези заведения за бързо хранене, т.е. индустрията за бързо хранене, се почистват боклуците и остатъците от храна, но не и олиото - те просто добавят ново и колкото повече се нагрява и охлажда, толкова повече вредни, токсични вещества се образуват вътре, по отношение на канцерогенния акриламид, но също и други вещества, които влияят върху повишаването на лошия холестерол в тялото“, казва Станишич, която е професор-нутриционист и доктор на науките по физична химия, в подкаста „Zdrav životí vodík sa Danijelom Davidov Kesar“, на списание „Politika“ .

пържени картофи

Снимка: pixabay

„Така че те са вредни за сърцето, кръвоносните съдове и увеличават риска от рак“, заключи д-р Светлана Станишич.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft