Проф.Мермерски даде рецептата за Златен имунобустер - желязна защита срещу вирусите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Проф.Мермерски даде рецептата за Златен имунобустер - желязна защита срещу вирусите:
28932
Източник: pik.bg
Снимков материал: pixabay.com
Проф.Мермерски даде рецептата за Златен имунобустер - желязна защита срещу вирусите:

Професор Христо Мермерски е сред най-популярните у нас лечители и специалисти в областта на здравословното хранене - вече 65 години! Неведнъж сме ви представяли негови рецепти за здраве или срещу конкретен здравословен проблем. В основата на методите му е лечение с помощта на природните дарове.

Според него в основата на всички болести е имунната система . Тя има задачата да ни защитава от всички външни негативни атаки.

Имунната система има няколко състояния. Или е с твърде слабо действие, или е в добра форма, или пък е свръхактивна до степен, че напада собствения си организъм. В резултат се развиват автоимунните заболявания, които са бич за съвременния човек. Добрият имунитет гарантира здрав организъм, категоричен е професорът и дава своите ценни съвети, разработени в годините, с които да повишим имунитета си точно преди най-опасните месеци, когато вирусите се разпространяват с по-бързи темпове.

Днес ще ви дадем една от най-популярните рецепти на професора - златен имунобустер с пшеница :

пшеница кълнове

„400 грама негрухана пшеница се заливат с вода за 12 часа. Отцежда се и се разстила върху парче плат за 24 часа. За това време тя ще покълне. Смилат се 5 лимона с кората. Изцежда се сокът на други 10. Смилат се 12 глави чесън и 400 грама пресни орехи. Покълналата пшеница, лимоновият сок и смлените продукти се прибавят към 1 кг мед. От тази смес се приемат по 2 с. л. всяка сутрин на гладно“, съветва проф. Мермерски, като обяснява, че лекът стига за продължителен период от време.

кисело мляко с канела

Ако пък имате твърде сериозни проблеми с имунитета, той препоръчва друга рецепта, която обаче изисква повече усилия и е по-трудна за изпълнение.

„В една кофичка кисело мляко се добавят 1 с.л. мед, 1 ч.л. ябълков пектин, 1/2 ч.л. канела на прах и всичко се обърква добре. Прибавят се 20 капки спиртен разтвор на прополис и малко начукани на едро орехи. От тази смес се хапва през целия ден. Добре е, ако можете да издържите поне три дни само на тази храна и евентуално някой плод. За да е по-засищаща сместа, от вечерта можете да объркате в млякото малко овесени ядки да набъбнат“, обяснява проф. Мермерски.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft