Пърженето на пилешко филе, задушаването му със зеленчуци, печенето - за мен означава да се получи нещо не особено вкусно и по скоро доста сухо.
След като прочетох сто блога за доброто хранене, гледах десетки видеоклипове в Ютуб, стигнах до извода, че ето тази рецепта е най-подходяща за мариноване на пилешки гърди.
Взех соев сос, богат на протеини и всякакви микроелементи, добавих към него мед и горчица и получих ВЕЛИКА марината за пиле.
Важно е да спазвате пропорциите:
1 супена лъжица соев сос
1 супена лъжица горчица
1 супена лъжица мед
За аромат по желание добавете люта подправка или червен пипер.
Мариновайте пилешките гърди за три до четири часа, след това увийте във фолио и сложете във фурната, предварително загрята на 180 градуса.
По-нататък - внимавайте с пръстите си, може да ги отхапете ... толкова сочно става месото!
Обърнете внимание, че при готвене не добавям растителни или животински мазнини, не развалям ястието с въглехидрати, но получавам продукт, който е идеален за правилното хранене, дори бих казал за здравословна диета.
Опитайте. Сигурен съм, че ще ви хареса и вече няма да казвате „Блях“ при споменаването на пилешки гърди!