Прочутата НОРВЕЖКА торта, която порази цял свят: Сложете я в хладилник и има вкус на НАЙ-ДОБРИЯ сладолед!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Прочутата НОРВЕЖКА торта, която порази цял свят: Сложете я в хладилник и има вкус на НАЙ-ДОБРИЯ сладолед!
Прочутата НОРВЕЖКА торта, която порази цял свят: Сложете я в хладилник и има вкус на НАЙ-ДОБРИЯ...
7182
Прочутата НОРВЕЖКА торта, която порази цял свят: Сложете я в хладилник и има вкус на НАЙ-ДОБРИЯ сладолед!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много оригинална рецепта с интересна техника на приготвяне.

Необичаен външен вид и изключително добър вкус, който ще ви допадне.

Предлагаме ви рецептата за прочутата Норвежка торта , която от известно време насам е истински хит в YouTube.

Норвежка торта

Продукти:

За тестото:

  • 800 г гладко брашно
  • сол
  • 12 г бакпулвер
  • 500 г масло
  • 80 г заквасена сметана
  • 8 яйчни жълтъка

За меренга:

  • 8 белтъка
  • ванилова захар
  • 300 г гранулирана захар
  • 300 г орехи

За крема:

  • 100 г краве масло
  • 1 консерва кондензирано мляко

Приготвяне:

Изсипете брашното в дълбока купа. Добавете бакпулвера и солта.

Разбъркайте с бъркалка.

Охладеното масло оваляйте в брашното и го настържете вътре.

Размесете с ръце, докато се образуват трохи.

Направете дупка в центъра и добавете жълтъците и сметаната.

жълтъци и сметана

Снимка: YouTube

Разбърква се с шпатула и се замесва гладко тесто с ръце.

Оформете тестото и го разделете на три части.

Завийте всяка във фолио и приберете в хладилника за 20 минути.

Междувременно изсипете белтъците в отделна дълбока купа.

Добавете ванилова захар и разбийте на гъст сняг.

Добавете захарта, докато разбивате.

Поставете хартия за печене върху подложката.

Върху нея настъргваме една част от тестото.

настъргано тесто

Снимка: YouTube

Оформяме правоъгълник и с помощта на сладкарски пош нанасяме върху тестото белтъчен крем.

белтъчен крем

Снимка: YouTube

Поръсете крема със смлени ядки.

Поставете тестото заедно с хартията за печене върху тавичка.

белтъци с орехи

Снимка: YouTube

Поставете в предварително загрята фурна и печете 20 минути при температура 170°C.

кори с белтъчен крем

Снимка: YouTube

Ще повторим същата процедура и с останалите части от тестото и белтъчния крем.

изпечени белтъчни кори

Снимка: YouTube

Сложете маслото за крема в отделна купа. Разбийте с миксер.

Добавете кондензирано мляко и разбийте.

Прехвърлете изпечения първи блат в подходяща тортена чиния и с помощта на пош нанесете масления крем.

Отгоре покрийте с втория блат и повторете процеса.

сглобяване торта

Снимка: YouTube

Оставете готовата торта да стегне хубаво в хладилник и поднесете.

норвежка торта

Снимка: YouTube

Желаем ви добър апетит!

 

Редакция: екип "За Жената"

Заглавна снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft