Прочутата френска рецепта за пиле: Вземете само хартия за печене и ще обядвате след минути!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Прочутата френска рецепта за пиле: Вземете само хартия за печене и ще обядвате след минути!
Прочутата френска рецепта за пиле: Вземете само хартия за печене и ще обядвате след минути!
4796
Източник: За Жената
Прочутата френска рецепта за пиле: Вземете само хартия за печене и ще обядвате след минути!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе си у дома неустоимо вкусна вечеря от пиле, зеленчуци и сирене.

Вашите близки определено ще ви благодарят за това вкусно и креативно ястие.

Оригиналната рецепта идва от страната на гурмето, Франция, именно заради това носи името Пиле по френски . Ето необходимите продукти:

Пиле по френски

Продукти:

  • 10 ml растително масло
  • 300 г картофи
  • 1 червена чушка
  • 300 г пилешки гърди
  • 5 г смлян черен пипер
  • 10 г сол
  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 5 г черен пипер
  • 10 г сол
  • 100 г мариновани краставици
  • 10 г заквасена сметана
  • 100 г моцарела

За салатата:

  • 2 краставици
  • 100 г мастна киселина
  • 100 г заквасена сметана
  • 20 г копър
  • 10 г пресен лук
  • 5 г смлян черен пипер
  • 10 г сол

Приготвяне:

Нарежете хартията за печене на по-големи квадратчета.

В центъра на хартията за печене се намазва с масло.

Нарежете обелените картофи на филийки.

Поставете един резен картоф в средата на хартията и поставете други в кръг около него.

Измийте чушката, отстранете дръжката, семките и нарежете на филийки, поставете парче чушка върху картофите.

Нарежете пилешките гърди на филийки.

Покриваме филийките с фолио и начукваме с чук.

След това месото се овкусява, посолява се и се натрива с ръка. Върху картофите поставете парчето пиле.

пилешки пържоли

Снимка: YouTube

Обеленият лук се разполовява и нарязва на филийки.

Загрейте олиото в тиган, добавете наситнения лук и запържете до прозрачност.

Добавете едро настъргания морков и разбъркайте.

задушен лук

Снимка: YouTube

Посолете, подправете и разбъркайте зеленчуковата смес.

Настържете на едро кисела краставичка, добавете я в тигана и разбъркайте.

Запържваме за кратко и нанасяме зеленчуковата смес върху пилето.

Накрая добавете сметана и отгоре настърган кашкавал. 

пиле върху чушка

Снимка: YouTube

Увийте в хартия и поставете в тава за печене.

Поставете тавата в предварително загрята фурна и печете 40 минути на 180°C.

пиле в хартия

Снимка: YouTube

пиле в пергамент

Снимка: YouTube

Междувременно пригответе салатата: обелете краставиците и ги нарежете на филийки.

Поставете в купа и добавете сирене фета.

салата

Снимка: YouTube

След това добавете заквасена сметана, нарязан копър и нарязан на кубчета лук.

Овкусете с черен пипер и сол и разбъркайте добре.

Можем да сервираме.

пиле по френски в хартия за печене

Снимка: YouTube

Желаем ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft