Приготвям тази рецепта за празниците всяка година от 50 години, откакто я открих в едно списание и я опитах за първи път.
Тези бадемови кръгчета с мармалад са крехки, издръжливи и наистина отлични сладки, които определено ще ви харесат.
На вкус (според моето семейство) са дори по-добри от популярните линцерови сладки. Ето необходимите продукти за Пръхкави бадемови кръгчета с мармалад :
Пръхкави бадемови кръгчета с мармалад
Продукти:
- 250 г обикновено брашно
- 100 г пудра захар
- 150 г масло
- 50 г бадеми
- 3 жълтъка
- 1 пакетче ванилова захар
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- щипка сол
- 2 супени лъжици мармалад
- за покриване на белтъци
Приготвяне:
В купа смесете брашното, бакпулвера, пудрата захар и водата, захар, сол, жълтъци и масло.
Снимка: YouTube
Омесете тестото от изброените продукти.
Снимка: YouTube
Оформете тестото на руло и го нарежете на равни части.
Оформете топчета с големината на орех.
Снимка: YouTube
След това намажете топчетата с белтъка.
Оваляйте намазаните с белтък топки в смлени бадеми.
Като алтернатива можете да ги оваляте в смлени орехи или кокос.
Снимка: YouTube
Подредете готовите, оваляни топчета, върху подходяща тава, покрита с хартия за печене.
Оформете дупка в топчетата с пръст, която напълнете с мармалад на вкус.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Печете около 15-20 минути в загрята фурна.
Снимка: YouTube
Пекох 20 минути на 120°C.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Желаем ви приятен апетит! :-)