Научете как да приготвите кифлички с вкусна орехова плънка. Независимо дали са сладки или солени, рулцата се изяждат веднага щом се донесат на масата.
Разбира се, домашните са по-добри от тези от магазина, а ние ви предлагаме да направите невероятно пръхкави и меки Орехови кифлички .
Най-добрата комбинация от вкусове, а те са чудесно решение, когато просто искате да се поглезите с нещо сладко. Насладете им се! Ето какво ви трябва:
Пръхкави орехови кифлички
Продукти:
- 280 г брашно
- 1/2 ч. л. бакпулвер
- 1 щипка сол
- 1/4 ч. л. ванилова захар
- 80 г масло
- 200 г заквасена сметана
- 1 жълтък
За плънката:
- 1 белтък
- 40 г захар
- 1 ч. л. ванилова захар
- 100 г смлени орехи
- пудра захар за овалване на кифличките
Приготвяне:
Смесете брашно, бакпулвера, солта и ваниловата захар в купа, след това добавете масло със стайна температура и разбъркайте добре съставките. След това добавете заквасената сметана и жълтъка и омесете гладко тесто.
Поставете в торбичка и оставете да стегне в хладилника за 10-15 минути. Белтъците, захарта и ваниловата захар се разбиват на твърд сняг, след което се добавят смлените ядки и се разбърква на ръка и бавно. Комбинирайте добре.
Разделете тестото на 4 равни части, всяка част разточете на тънка кръгла кора, изрежете триъгълници, след което ги напълнете и навийте рула като сармички.
Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги сложете в предварително загрята фурна на 180°C. Печете ги около 15-20 минути, докато леко покафенеят (трябва да останат светли). Оваляйте ги в пудра захар.