Прясна домашна паста
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
22 Декември 2011
8815
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В брашното се прави кладенче, в което се счупват яйцата и се посолява.
Меси се около 5–7 минути, докато се получи твърдо тесто. Ако е необходимо, се добавя още брашно.
С точилка се разточват тънки кори.
От тях с помощта на остър нож се изрязват квадрати.
В средата на всеки квадрат се поставя от изварата, овкусена със сол и черен пипер.
Две от страните на всеки квадрат се намазва с разбитото яйце и внимателно се залепва. Пастата се вари 7–8 минути в подсолена вода. Изважда се и се сервира със сос по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари