Прясно зеле на фурна с пиле

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Прясно зеле на фурна с пиле
Прясно зеле на фурна с пиле
admin
Добавена от: admin
50082
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пиле - 1,5 кг
1 прясна зелка
100 мл олио
100 мл червени домати
1 морков
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1/4 връзка пресен магданоз

Пилето се измива много добре, след което се слага в дълбока тенджера. Наливат се 700 мл вода и съдът се поставя на включен котлон. След като кипне водата, се обира кървавата пяна. Пилето се вари около 20 минути. Варената птица се отцежда от бульона и се слага в чиния. Нарязва се на порции. Бульонът се прецежда през цедка. Зелката се срязва на две. Отстранява се кочана на двете половини, след което всяка половина се реже на тънки ленти с помощта на остър нож. В тава се нарежда нарязаното зеле. Претрива се с доматен сос. Отгоре се настъргва морков. Полива се с 3 ч.ч. от прецедения бульон. Поръсва се сол, магданоз нарязан на ситно, и червен пипер. Пилето се заравя добре между зелето в тавата. Отгоре пилето се полива леко със 100 мл олио. Ястието се пече на 200 градуса 60 минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft