
Пилето се измива много добре, след което се слага в дълбока тенджера. Наливат се 700 мл вода и съдът се поставя на включен котлон. След като кипне водата, се обира кървавата пяна. Пилето се вари около 20 минути. Варената птица се отцежда от бульона и се слага в чиния. Нарязва се на порции. Бульонът се прецежда през цедка. Зелката се срязва на две. Отстранява се кочана на двете половини, след което всяка половина се реже на тънки ленти с помощта на остър нож. В тава се нарежда нарязаното зеле. Претрива се с доматен сос. Отгоре се настъргва морков. Полива се с 3 ч.ч. от прецедения бульон. Поръсва се сол, магданоз нарязан на ситно, и червен пипер. Пилето се заравя добре между зелето в тавата. Отгоре пилето се полива леко със 100 мл олио. Ястието се пече на 200 градуса 60 минути.