Ябълковият оцет може да се нанася върху кожата директно и да се използва в храненето. Можете да добавите една пълна чаша чаша ябълков оцет във водата във ваната или да натопявате с памук директно на раните.
Чесън
Чесънът може да бъде включен и в лечението на псориазисните пациенти. Чесънът може да помогне за предотвратяване на активността на ензимите, които са отговорни за възпалението.
Рибните яйца - известни като хайвер, представляват един от най-добрите източници на Омега-3 мастни киселини.
Третиране на псориазис със сьомга, или друга мазна риба като риба тон
Тази риба е пълна с добри мазнини, които може да намалят възпалението, а също така съдържа каротиноид, който може да действа като антиоксидант.
Без-глутенова храна
Една от най-честите видове чувствителност към храна при псориазисните пациенти е чувствителността към глутен - един вид протеин, който се намира в пшеницата. Отказът от храна, която съдържа глутен (например в хляб, тестени изделия, и изделия от брашно) е дал на много пациенти с псориазис възможност да контролират своите псориазисни проблеми.
Избягвайте следните зеленчуци:
Зеленчуци като чушки, домати, картофи и патладжани, които могат да имат влияние върху хората, които са чувствителни към алкални вещества. Алкалоидите могат да повлияят на нервите и мускулите. Намаляването на тези видове зеленчуци във вашата диета може да помогне да се намалят симптомите на псориатичен артрит, ако сте чувствителни към тях.
Също така благоприятен ефект при лечението на псориазис може да има и:
Тиква (печена), която има интензивно оранжев цвят и сладък вкус и е богата на бета каротин или провитамин А.
Моркови (в сурово състояние и комбинирани с нерафинирана зехтин), които също са пълни с бета каротин или провитамин А
Масло от орех (което трябва с помощта на памук да се нанася на заболелите части от кожата)
Студено пресовано т.е. нерафиниран зехтин - използвайте в различни салати и друг вид храна (супи, готвене).
Рибеното нерафинирано масло богато на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, което е желателно да се приемат по една чаена лъжичка преди ядене три пъти на ден