Пудинг с грис и черешов топинг

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Пудинг с грис и черешов топинг
Пудинг с грис и черешов топинг
admin
Добавена от: admin
15513
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 л. прясно мляко
1 ч.ч. грис
4 яйца
1/2 опак. масло
1 ч.ч. захар
4 с.л. захар
1 опак. ванилия
1 ч.ч. череши
1 с.л. коняк
2 с.л. черешов топинг

Време: 90 минути

Прясното мляко (1 л.) се сварява заедно с част от захарта (1 ч.ч.) и ванилията. Щом заври, се добавя грис (1 ч.ч.) и се разбъква, докато се сгъсти. Снема се от котлона и се оставя леко да се охлади.
Добавя се маслото (1/2 опак.), нарязано на кубчета и се разбърква. Следват жълтъците (4 бр) и пак разбъркване. Добавя се конякът (1 с.л.) и пак се бърка. Белтъците (4 бр) се разбиват на твърд сняг и се прибавят с леко бъркане към тестото за пудинга. Черешите (1 ч.ч.) се нарязват на половинки и се маха костилката. Добавят се към сместа прибавят и пак се разбърква.
Форма за печене се поръсва със захар (4 с.л.) и се слага в горещата фурна. Щом захарта се карамелизира, формата се изважда от фурната и се върти над мивката така, че карамелът да облее равномерно стените на съда.
Млечно-грисовата смес се изсипва във формата и се слага във фурната. Пече се до пълна готовност.
Формата се изважда от фурната. Захлупва се с подноса, върху който ще остане пудингът. Обръща се и след като печеното изделие напусне формата, тя се отстранява.
Пудингът се поднася нарязан на парчета, полят с черешов топинг (или украса по желание).
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft