Пудинг с кестени по лионски
22 Декември 2011
4788
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарязваме кестените по изпъкналата страна, поставяме ги в тава, напръскана с вода и печем в слаба фурна 20 минути.
Обелваме кестените, сваряваме ги до омекване в слабо подсолена вода, в която сме пуснали 1 карамфилче.
Пресоваме омекналите кестени, прибавяме захарта, маслото, жълтъците, ром (или бренди) и накрая разбитите на сняг белтъци.
Изливаме сместа във форма, намазана с масло и по-ръсена с брашно, и печем 40 минути в слаба фурна.
Изваждаме сладкиша от формата след като изстине и го поднасяме със сметана или сладолед.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари