
¼ чаша дребна тапиока
1 ½ чаши прясно мляко или соево мляко
¼ чаша захар
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. нишесте
1 с.л. кафява захар (препълнена)
1 с.л. ром
1 с.л. масло
Накиснете зърната тапиока в купа с вода за 1 нощ. Преди да започнете с пудинга, отцедете добре тапиоката през цедка за чай и измийте под студена вода. Сложете тапиоката, млякото, бялата захар и ванилията в тиган за сос и загрейте на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато сместа започне да ври.
В купичка объркайте нишестето с 1 ч.л. вода. Добавете нишестената смес към тигана и продължете да бъркате.
Щом пудингът се сгъсти, махнете го от огъня и пресипете в малки купички/чашки.
За соса: смесете кафявата захар, рома и маслото в купа за микровълнова и пуснете в микровълновата фурна, докато маслото и захрта се разтопят.
Поднесете пудинга с лъжичка от ромовия сос върху всяка порция.