Пудинг с цариградско грозде
13 Юни 2012
10726
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200 г масло
200 г пудра захар
120 г брашно
2 яйца
щипка сол
1/4 лъжичка сода за хляб
500 г цариградско грозде
30 г ситно счукани орехови ядки
Почистваме и измиваме цариградското грозде. Стопяваме 60 г масло в подходящ съд, прибавяме 80 г захар и ореховите ядки, изсипваме сместа в по-дълбок, намазан с масло огнеупорен съд и покриваме с цариградското грозде. Смесваме маслото със 120 г пудра захар и разбиваме на пяна, прибавяме разбитите яйца и брашното, пресято със сол и сода за хляб, разбъркваме добре и заливаме гроздето. Печем пудинга в слаба фурна около 40 минути. Обръщаме го върху блюдо така, че гроздето да остане отгоре. По желание може да поръсим с пудра захар
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари