За блата:
6 яйца
6 супени лъжици захар
6 супени лъжици брашно
4 супени лъжици какао
4 супени лъжици шоколад на прах
1 бакпулвер
1 ванилова захар
150 мл олио
150 мл прясно мляко
За жълтия крем:
2 ванилови пудинга
900 мл прясно мляко
6 супени лъжици захар
150 гр. масло
За кафявия крем:
2 шоколадови пудинга
800 мл прясно мляко
6 супени лъжици захар
100 гр. масло
За блата отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците със захарта и ваниловата захар, докато станат на пяна, добавете олиото, разбийте отново няколко минути и постепенно добавете брашното с бакпулвера, а веднага след това - какаото и шоколада на прах. Накрая с дървена лъжица внимателно прибавете разбитите на сняг белтъци.
Изсипете сместа в намазана с олио и набрашнена тава за печене, изравнете повърхността и печете във фурната на 180 ° C за 20-25 минути.
Изпечения и още топъл блат набодете равномерно с дръжката на дървена лъжица.
Пригответе ваниловия крем според инструкциите на опаковката и добавете към горещия пудинг нарязаното масло. Разбъркайте крема много добре, докато стане еднороден и гладък. Изсипете още горещия крем върху блата и с лъжица го разнесете добре, така че да напълни дупките в блата.
Оставете тортата настрана да се охлади, а през това време пригответе шоколадовия крем - сварете пудинга и добавете маслото (както при жълтия крем). Залейте с топлия крем ваниловия пудинг в тавата. Ако желаете, поръсете сладкиша с парченца шоколад. Охладете напълно и я нарежете на кубчета.