за 1 доза:
300 г прясно масло
125 г брашно
250 г галета
100 г кристална захар
250 г стафиди
250 г почистени от костилките сушени сини сливи
3 с. л. конфитюр от портокалови кори
3 яйца
1/2 ч. ч. сметана
1 ч.л. канела
1/2 ч. л. стрит карамфил и 1/2 ч. л. мускат
1 щипка настъргано индийско орехче
1 щипка сол
1 р. ч. коняк (около 50 мл)
Брашното, галетата, захарта и подправките се размесват много добре.
Прибавят се ситно нарязаното масло, сливите и стафидите, а след това - яйцата, разбити със сметаната, и 1/2 от коняка.
Сместа се разбърква добре, изсипва се в намазана с масло и поръсена с галета форма, покрива се с пергаментова хартия и се вари на водна баня при тихо кипене 2 часа.
Пудингът се оставя да изстине при стайна температура, след което се обръща в подходящ съд и се залива с останалия коняк.
Отгоре се поставят няколко бучки захар, натопени в чист спирт, който се подпалва при поднасянето на пудинга.
Към пудинга се поднася сладък сос по избор .