1/2 кг. пуешко месо (крака, гръб)
1 резен керевиз
1 връзка корени за супа (морков, магданоз и пр.)
1 люта чушка (по желание)
3-4 гъби
1/2 чаена чаша обелени и нарязани бадемови ядки
1 чаена лъжичка червен пипер
2 супени лъжици олио
3 супени лъжици нишесте
40 г. краве масло
листа от магданоз, сол
6-8 чаени чаши слаб пилешки бульон
лимонов сок и черен пипер
Олиото се загрява и в него се задушават всички зеленчуци, нарязани на дребно (без гъбите). Наръсва се червеният пипер. Прибавят се 3-4 чаени чаши бульон и се варят на тих огън, покрити с капак. Ако месото е вече обработено (варено или печено), се нарязва на кубчета и се прибавя с бадемите и гъбите към задушените зеленчуци. Чорбата се вари на тих огън, като постепенно се долива останалият бульон. Ако месото е сурово, се нарязва на парченца и се изпържва в маслото, а след това се вари, както е описано по-горе. Чорбата се подправя със сол и лимонов сок на вкус и се застройва с нишестето, размито в студена вода, няколко минути преди свалянето й от огъня. Наръсва се с черен пипер и магданоз.