2.2 кг пуешки гърди
20 гр. краве масло, разтопено
Плънка:
50 гр. краве масло
1 голям червен лук, нарязан на ситно
1 ч.ч. орехи, нарязана на дребно
4 скилидки чесън, счукани или пресовани
3 ч.ч. галета
2/3 ч.ч. бели стафиди, накиснати в малко гореща вода
1/3 ч.ч. ситно нарязан пресен магданоз
сол
черен пипер
Разтопете маслото в тиган, добавете лук и гответе около 5 минути, докато омекне. Добавете орехите и чесъна. Гответе като разбърквате около 5 минути или докато орехите се запекат. Свалете от огъня. Добавете галетата, стафидите и магданоза. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Оставете плънката малко да се охлади.
Поставете филето с вътрешната страна нагоре. Отгоре разпределете плънката и завийте на руло. Завържете с дебел конец. Поставете рулото върху решетка в тава за печене. Намажете с разтопено масло и поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна. Печете около 1 час и малко (в зависимост от фурната). Преди да нарежете, оставете да се поохлади.