Вкусни пълнени правоъгълници с лешници, конфитюр, ванилов пудинг и още няколко съставки. Тестото е много меко, като захарен памук, а кремът - пухкав и нежен.
Ако вече сме ви заинтригували, може да прочетете рецептата за вкусните Пълнени бисквитени пастички по-долу:
Пълнени бисквитени пастички
Необходими продукти за тестото:
- 500 г брашно
- 1 яйце
- 100 мл олио
- 1/2 бакпулвер
- 125 г масло/маргарин
- 4 с.
Други необходими съставки:
- 1 пакетче ванилов пудинг
- 500 мл прясно мляко
- 3 супени лъжици захар
За бисквитения блат:
- 2 яйца
- 3 с. л. захар
- 3 с. л. мляко
- 3 с. л. олио
- 1/2 бакпулвер
- 4 с. л. брашно
- 1 ч. л. какао
И още:
- 5 супени лъжици сладко по избор
- 100 г смлени лешници
- 1/2 ч. л. канела
Начин на приготвяне:
За да омесите меко и ефирно тесто, в по-дълбока купа добавете брашното заедно с бакпулвера, след което добавете маслото или маргарина. След това добавете яйцето, олиото и накрая добавете лимоновия сок.
Тестото е меко и ефирно благодарение на лимоновия сок. От тези съставки се омесва добре тестото, от което се оформят малки кубчета. Отделете 400 гр. от тестото, завийте го в прозрачно фолио и го оставете в хладилника да почине за около 15 минути.
От това тесто по-късно ще оформите 40 топчета, което означава, че всяко кубче ще бъде 10 грама. Останалото тесто се слага в тава с хартия за печене и с ръце се разстила добре по цялата повърхност на тавата.
Точилка няма да ви трябва, защото самото тесто е еластично и лесно се разточва с ръце. Намажете блата със сладко по избор, аз използвах сладко от ягоди.
Върху намазаното тесто се поръсват 100 г смлени лешници, може да се добавят и орехи или бадеми или смес. Поръсете и с половин чаена лъжичка канела по избор. Оставете сместа настрана и пригответе бисквитената смес.
Белтъците се разбиват със захарта, след което се добавят жълтъците и отново се разбива. След това добавете 4 супени лъжици брашно, 1 супена лъжица какао и 1/2 бакпулвер. Накрая се добавят 3 супени лъжици олио и 3 супени лъжици мляко, след което се разбърква с миксера.
Изсипете тази бисквитена смес върху тестото в тавата и разстелете добре. Оставете тавата настрана, а през това време направете топчетата. Разделям тестото на 4 части, оформям на фитил и след това режа кубчета и от тях оформям кръгове.
След това топките се нареждат в тавата 5 вертикално и 8 хоризонтално, за да се съберат всичките 40. Когато ги наредите ще забележите, че ще потънат до половината в крема, като е важно да има разстояние между топките.
Топчетата се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути. След изпичане сладкишът се оставя да изстине, а накрая се приготвя пудинговата глазура за заливка.
Сварете около 300 мл мляко заедно със захарта, а останалото мляко смесете с ръчна бъркалка с ваниловия пудинг. Когато млякото заври, добавете сместа с останалото мляко и при непрекъснато бъркане кипнете до желаната гъстота. Пудингът се охлажда до хладка температура, след което се разбърква малко с миксер, за да се хомогенизира. Нанася се на равен слой върху сладкиша.
Ако искате по-дебел слой може да сварите и 2 пудинга в същото количество мляко. Сладкишът се охлажда добре в хладилник, след което се нарязва на правоъгълници. Въпреки че приготвянето на тортата отнема малко повече време, процедурата е много проста.
Да ви е сладко!