Ако наскоро сте приготвяли торта, майонеза или крем с жълтъци, а ви е омръзнало от останалите белтъци винаги да правите целувки, тази рецепта е точно за вас!
Бърз, евтин и невероятно мек и вкусен сладкиш. Най-важното е, че няма никакъв вкус или аромат на белтъци въпреки голямото им количество.
Разбийте белтъците, като постепенно добавяте захарта с ваниловата захар, докато получите кремообразна текстура.
Смесете бялото, царевичното брашно и бакпулвера, и ги добавете в сместа с белтъци, като разбърквате внимателно с шпатула.
Най-накрая добавете разтопеното и охладено масло, разбъркайте и прибавете стафидите и кората от лимон.
Пече се задължително в намазнена кексова форма на 180 градуса.
Проверете дали кексът е изпечен със суха клечка. За печенето са необходими около 30 минути.
Отгоре го поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!