Този плодов сладкиш с газирано е идеален за летните жеги - мек, въздушен, пухкав и умерено сладък. Идеален за чаша горчиво кафе или студен чай.
Пухкав плодов кекс с швепс
Продукти:
400 гр. брашно
5 яйца (4, ако са по-големи)
150 гр. захар
200 мл олио
200 мл газирана вода или швепс
250 гр. праскови (5 половинки, може от консерва)
1 пак. бакпулвер
Приготвяне:
Нарежете прасковите на парчета.
В купа разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото и отново разбийте.
Пресейте брашното с балкпулвера и постепенно ги прибавете в тестото.
Накрая добавете газираната напитка и разбийте до гладка смес.
Намажете подходяща тавичка с олио. Изсипете вътре тестото, а отгоре подредете нарязаните праскови.
Печете сладкиша в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.
Оставете го да се охлади, нарежете и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Ето и видео с рецептата стъпка по стъпка: