Пухкав тиквен кейк
1 Февруари 2012
55704
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Фурната се загрява на 200 С. Дълбока форма за кекс се намазва с меко масло. Яйцата се разделят. Белтъците се разбиват на твърд сняг със захарта. Жълтъците се разбиват с маслото, пудрата захар и ванилията на пяна. Ако ще се слагат и други подправки, също се добавят сега. Смесват се внимателно жълтъчната и белтъчната маса. Брашното се смесва с бакпулвера и се пресява върху яйчната смес, бърка се внимателно. Добавя се настърганата тиква, разбърква се добре и се изсипва във формата. Пече се около 70 минути на долна шина. Украсява се след като изстине - с разбита сметана, топинг или по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари