Пухкав черешов сладкиш с хрупкава изненада - лек, свеж и страшно вкусен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пухкав черешов сладкиш с хрупкава изненада - лек, свеж и страшно вкусен:
Пухкав черешов сладкиш с хрупкава изненада - лек, свеж и страшно вкусен:
9739
Източник: gotvach.bg
Пухкав черешов сладкиш с хрупкава изненада - лек, свеж и страшно вкусен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сезонът на черешите е толкова кратък, а има толкова начини да им се насладим - пресни или пък вплетени в някой вкусен сладкиш. Точно като днешния пухкав черешов сладкиш с хрупкава изненада .

Толкова е лесен, че сигурно ще ви се стори като детска игра. Това обаче не го прави по-малко вкусен, даже напротив! Представяме ви Пухкав и лек черешов сладкиш с изненада - идеалната рецепта за днешната Черешова Задушница :

Пухкав черешов сладкиш с хрупкава изненада

Продукти:

2 яйца

120 гр. захар

3 с.л. олио

130 гр. брашно

2 ч.л. бакпулвер

по желание - 1 капачка есенция бадем (ако не обичате, може и ванилия)

1/2 к.ч. натрошени бадеми

100 гр. череши 

брашно за овалване на плодовете

Приготвяне:

Разбийте с миксер яйцата със захарта до побеляване. Добавете постепенно олиото, есенцията и накрая - брашното, смесено с бакпулвера. Объркайте в кексовото тесто и половината от натрошените бадеми. Разбъркайте кексовата смес и я прехвърлете в тавичка, покрита с хартия за печене.

Отгоре набодете почистените от костилките и оваляни в брашно череши, след което поръсете с останалите бадеми.

Сложете сладкиша в загрята фурна на 180°C и печете около 30 минути до суха клечка.

Извадете го върху решетка да се охлади, след което поръсете с пудра захар и нарежете.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft