Пухкава баничка

вход през zajenata.bg
Пухкава баничка
admin
Добавена от: admin
89930
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет кори за баница (Белла)
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша прясно мляко
5 бр. яйца
200-300 гр. сирене
1 непълна /около 2/3/ чаена чаша олио

Баницата се реди в правоъгълна тавичка /най-добре емайлирана/. В дълбока купа се прави смес от изброените продукти, като е добре сиренето да се натроши, а не да се стърже с ренде, за да се усеща.
Дъното и стените на съда, в който ще се реди баницата, се намазват много добре с приготвената смес. Дъното трябва да е покрито с нея. Слага се първият лист от корите. Ръси се от сместа и така продължават да се редуват кори с плънка, като се завърши със сместа за плънката. Пече се на 250 градуса до готовност.
След като я извадите от фурната я оставете само 1 минута за да дръпне мазнината. Обърнете баницата, като двата тесни края на тавичката опрете върху чаени чаши (или по-широки купички). Оставете така, докато баницата изстине напълно.
Баницата остава пухкава и се запазва дълго време. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft