1 пакет кори за баница (Белла)
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша прясно мляко
5 бр. яйца
200-300 гр. сирене
1 непълна /около 2/3/ чаена чаша олио
Баницата се реди в правоъгълна тавичка /най-добре емайлирана/. В дълбока купа се прави смес от изброените продукти, като е добре сиренето да се натроши, а не да се стърже с ренде, за да се усеща.
Дъното и стените на съда, в който ще се реди баницата, се намазват много добре с приготвената смес. Дъното трябва да е покрито с нея. Слага се първият лист от корите. Ръси се от сместа и така продължават да се редуват кори с плънка, като се завърши със сместа за плънката. Пече се на 250 градуса до готовност.
След като я извадите от фурната я оставете само 1 минута за да дръпне мазнината. Обърнете баницата, като двата тесни края на тавичката опрете върху чаени чаши (или по-широки купички). Оставете така, докато баницата изстине напълно.
Баницата остава пухкава и се запазва дълго време.