Пухкава картофена запеканка
11 Януари 2015
299051
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Картофите се сваряват и още топли се настъргват на едро ренде. Към тях се добавят горещото мляко, разтопеното масло, суровите яйца и подправки на вкус. Всичко се обърква много добре и половината смес се изсипва в тава, подмазана с масло. Повърхността се заравнява и отгоре се разпределя равномерно слой от предварително нарязания и запържен лук. Отгоре лукът се покрива с останалата картофена смес. Отново се заравнява и се намазва със заквасена сметана или се поръсва с разтопено масло.
Ястието се слага в предварително загрята фурна и се оставя да се пече в продължение на 20 - 25 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари