Не съм вярвала, че може да станат толкова вкусни и пухкави палачинките без мляко, но е факт с тази рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не съм вярвала, че може да станат толкова вкусни и пухкави палачинките без мляко, но е факт с тази рецепта
Не съм вярвала, че може да станат толкова вкусни и пухкави палачинките без мляко, но е факт с...
25492
Не съм вярвала, че може да станат толкова вкусни и пухкави палачинките без мляко, но е факт с тази рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Да предположим, че по някаква причина имате непоносимост към млякото, но пък много ви се хапват палачинки . Ще се изненадате, но има много рецепти за палачинки с вода . Освен това не трябва да се страхувате, че ще се окажат безвкусни. Техният мек универсален вкус и висока еластичност ще се харесат на всички, без изключение!

Ние препоръчваме да започнете с класическата версия на това неусложнено ястие, а именно версията с яйца. Добавихме и няколко пресни зеленчуци, за да придадем палачинките без млечни продукти примамлив вкус и изискан вид. Забележително е, че всеки пълнеж , сладък или солен, е подходящ за това тесто .

 

Съставки

Вода 600 мл

Пшенично брашно 300 гр

Яйце 3 бр.

Сол 0,5 ч.л.

сода 0,5 ч.л.

Захар 1 супена лъжица

Слънчогледово олио 1 супена лъжица 

Лимонена киселина 0,5 ч.л.

 

Подготовка

Разбийте яйцата до гладка смес, добавете 500 мл вода, сол, захар, сода за хляб и разбийте отново.


В останалите 100 ml разредете лимонената киселина и оставете настрана.


Пресейте брашното в яйчената смес и замесете тесто без бучки. Оставете го да престои 20 минути. 


Добавете лимонена киселина и нарязани билки (по желание). Разбийте тестото с миксер и започнете да печете палачинки: изпържете от двете страни и ги сгънете в чиния, като всяка намажете с масло. 

Това е перфектната рецепта за палачинки за почитателите на храните без лактоза, както и добра основа за постна рецепта. В този случай яйцата трябва да бъдат напълно изключени, а съотношението на брашното към водата трябва да бъде 1 към 2. Изберете зеленчуци на вкус, това може да бъде или копър с магданоз, или кориандър с остра миризма, или дори нарязан спанак. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft