Първо сложете маята, захарта и 2 супени лъжици брашно в 200 мл хладка газирана вода. Оставете да шупне.
В купа поставете брашното, солта, олиото и активираната мая. Добавете още 200 мл газирана вода и започнете да месите. Ако е необходимо, добавете още малко вода - тестото трябва да бъде меко, но не лепкаво. Омесете го добре, ударете го няколко пъти в работния плот, а след това го оставете покрито на топло, докато удвои обема си.
След това разделете тестото на парчета - броят зависи от размера на кифлите, която искате да получите (в случая парчетата са 16).
Всяко топче разточете на продълговата форма. Вземете парче тесто пред себе си, с лявата ръка навивайте, а с дясната разтегляйте тестото - така ще се получи извит полумесец.
Подредете кифличките в тава и ги оставете да починат около половин час.
Загрейте фурната на 200 градуса, намажете кифличките с вода, поръсете ги с едра сол и ги поставете да се пекат до зачервяване.