За тестото:
200 мл кисело мляко
200 мл прясно мляко
2 яйца
30 гр. прясна мая
3 супени лъжици сол
3 супени лъжици захар
1 кг брашно
масло/маргарин за намазване на корите
За крема:
500 мл прясно мляко
2 пакетчета шоколадов пудинг
Сварете шоколадовия пудинг според указанията на опаковката и го оставете да се охлади.
В по-малка купа изсипете хладкото мляко, захарта, брашното и една чаена лъжичка прясна мая, и разбъркайте. Оставете маята да се затопли и да набъбне.
В голяма купа изсипете половината от необходимото количество брашно, добавете втасалата мая, киселото мляко, яйцата и солта, и разбъркайте добре.
Постепенно добавете останалото брашно и първоначално бъркайте, а след това месете с ръце, докато тестото започне да се отлепя от купата.
Оформете на топка и разделете на 12 по-малки топки. От тях разточете 12 кори.
Вряка кора намажете с разтопено масло/маргарин.
Подредете ги на две места по 6 една над друга (на купчинки).
Оставете корите да престоят 15 минути.
Разточете двете купчини тесто на две големи и тънки кори, нарежете на ивици или триъгълници, поставете на всяка лента от плънката (една-две супени лъжици от крема) и навийте на кифлички.
Подредете ги в тава, намазана с олио, и оставете да втасват още два часа.
Намажете кифличките с разбито яйце и ги изпечете във фурната на 220 ⁰ до златисто-кафяво.