![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Измиваме, обелваме и сваряваме картофите. Отсипваме 140 мл. вода и в нея размиваме маята заедно със захарта. Оставяме на топло за около 5-10 мин да кипне.
Прибавяме брашното, смачканите картофи, прясното мляко, меда и солта. Омесваме тесто, което месим интензивно за около 5 мин., като накрая добавяме олиото. Омесваме гладко и еластично тесто, което оформяме на топка. Поставяме го в намаслена купа и го намазваме отгоре с олио.
Купата покриваме с прозрзчно фолио и оставаме за 1 час да втасва на топло.
Втасалото тесто прехвърляме върху набрашнена повърхност и го омесваме още 3-4 мин.
Разделяме тестото на около 20 малки топчета (по около 46 гр. всяко). Нареждаме ги в една голяма и две по малки кръгли намаслени тави, като оставяме разстояние между тях.
Покриваме ги с кърпа и оставаме да втасват около 1 час.
Загряваме фурната на 230 градуса. Печем сисмидите по 7-8 минути. Изваждаме ги и ги намазваме с разбито яйце. Намаляваме фурната на 200 градуса и печем още 8 мин.
Източник: http://recepti-bg.com