Пухкави сиренки с мая
22 Юли 2014
63259
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В брашното сложете солта, захарта и сухата мая. Смесете олиото с разбитото яйце, след което ги добавете в брашното. С топлото мляко и водата омесете меко тесто, като добавяте добавете водата малко по малко (125-150 мл). Най-добре е да добавяте постепенно. Омесете тестото, така че да се отделя от стените на съда, и го оставете на топло да втаса. От тестото разточете кора, която поръсете с натрошеното сирене/извара и завийте на руло.
Поставете рулото в тавичка, покрита с хартия за печене, и го нарежете на резени с дебелина до 1,5 см, но без да разрязвате до края. Завъртете парчетата през едно наляво и надясно.
Оставете сиренките да втасат още малко и поръсете със сусам. Печете в добре загрята фурна, докато хубаво се зачервят.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари