Пухкави солени бухтички Колкото-толкова - няма нужда да записвате рецептата, помни се лесно

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Соленки
Пухкави солени бухтички Колкото-толкова - няма нужда да записвате рецептата, помни се лесно
Пухкави солени бухтички Колкото-толкова - няма нужда да записвате рецептата, помни се лесно
admin
Добавена от: admin
103519
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

157 гр. масло
157 гр. сирене
157 гр. брашно + още малко за оформянето
евентуално сол
1/2 чаена лъжичка кимион
разбито яйце за намазване

Тези пухкави солени бухтички със сирене скоро ще станат хит сред всичките ви роднини и близки, щом веднъж ги почерпите! Приготвят се супер лесно, даже не трябва и да си записвате рецептата - помни се мигновено: съотношението на продуктите е колкото - толкова (например по 250 грама масло, сирене и брашно).  
В съда за месене пресейте брашното, нахвърляйте вътре нарязаното на кубчета студено масло, малко сол и сиренето, нарязано на парчета. Добавете малко кимион, а може и други семена на вкус. Замесете тестото бързо на ръка, покрийте и сложете на студено (в хладилника) за тридесет минути.

Разточете охладеното тесто върху набрашнения плот на кора с дебелина 0.5 см. През цялото време набрашнявайте тестото и точилката, за да не залепват. С формичка изрежете от тестото кръгчета или други формички (а може да го нарежете и с нож за пица).

Поставете ги в тава за печене и, ако е необходимо, амажете с разбито яйце. Отгоре поръсете със сусам. Печете за около двадесет минути във фурна на 220 ° C, докато се надуят хубаво и отгоре станат златисто-кафяви.

Вървят чудесно с бира, а може и за закуска - с айрян или кисело мляко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft