Тези пухкави солени бухтички със сирене скоро ще станат хит сред всичките ви роднини и близки, щом веднъж ги почерпите! Приготвят се супер лесно, даже не трябва и да си записвате рецептата - помни се мигновено: съотношението на продуктите е колкото - толкова (например по 250 грама масло, сирене и брашно).
В съда за месене пресейте брашното, нахвърляйте вътре нарязаното на кубчета студено масло, малко сол и сиренето, нарязано на парчета. Добавете малко кимион, а може и други семена на вкус. Замесете тестото бързо на ръка, покрийте и сложете на студено (в хладилника) за тридесет минути.
Разточете охладеното тесто върху набрашнения плот на кора с дебелина 0.5 см. През цялото време набрашнявайте тестото и точилката, за да не залепват. С формичка изрежете от тестото кръгчета или други формички (а може да го нарежете и с нож за пица).
Поставете ги в тава за печене и, ако е необходимо, амажете с разбито яйце. Отгоре поръсете със сусам. Печете за около двадесет минути във фурна на 220 ° C, докато се надуят хубаво и отгоре станат златисто-кафяви.
Вървят чудесно с бира, а може и за закуска - с айрян или кисело мляко.