
Маргаринът се разделя на 9 равни части.
От всички съставки са замесва тесто. Тестото се разделя на 10 части и от всяка част се разточва кора (процедурата е същата като за баница).
Първата кора се маже с 1/9 от маргарина. Поръсва се със спанак и с малко сол. Върху нея се поставя втората кора.
И тази кора се маже с маргарин. Отгоре се разпределят настърганите моркови и отново се наръсва със сол. Процедурата се повтаря последователно до последната кора, която трябва да остане ненамазана.
Така натрупаните кори се разточват на една голяма правоъгълна кора с дебелина 5 мм. до 1 см. Кората се нарязва на 10 - 12 ленти. Всяка лента се усуква спираловидно и се подреждат в предварително намазнена тава.
Оставят се около 30 мин. да втасат. Намазват се с яйце и сусам. Пекат се половин час на 200 градуса.