Пухкаво пандишпаново руло с бабино кремче - топ-рецептата за пред капризни гости:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пухкаво пандишпаново руло с бабино кремче - топ-рецептата за пред капризни гости:
Пухкаво пандишпаново руло с бабино кремче - топ-рецептата за пред капризни гости:
65341
Пухкаво пандишпаново руло с бабино кремче - топ-рецептата за пред капризни гости:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитайте това домашно руло с пудинг по рецепта от старите кулинарни книги и ще останете приятно развълнувани. Пухкав пандишпан, вкусен бабин крем в неустоимо съчетание - за това си мечтаят всички капризни гости, повярвайте! Ето рецептата за Пухкаво пандишпаново руло с бабино кремче :

Пухкаво пандишпаново руло с бабино кремче

Продукти:

За крема:

500 мл прясно мляко

1 жълтък

8 г ванилова захар

4 с.л. захар

3 с.л.

царевично нишесте

40 г бял шоколад

За тестото:

3 яйца

100 г захар

100 мл олио

100 мл прясно мляко

10 с.л. брашно

12 г бакпулвер

лимонова кора от 1 органичен лимон

конфитюр на вкус

пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Първо пригответе крема - изсипете млякото в тенджера, добавете жълтъка, ваниловата захар и 4 супени лъжици захар.

Добавете 4 супени лъжици царевично нишесте и разбийте добре с бъркалка. 

тенджера с крем

Поставете на котлона на тих огън.

Сварете гъст крем. 

гъст крем

Сега добавете начупения бял шоколад към крема.

Разбъркайте, за да се разтопи.

След това прехвърлете крема в пош.

Оставете да се охлади напълно. 

крем в пош

Сега ще приготвим тестото.

Разбийте 3 яйца в купа, добавете кристална захар и разбийте с бъркалка.

Добавете олио, мляко и разбъркайте. 

яйчен крем

Поръсете брашното с бакпулвера.

Разбийте до консистенция без бучки. 

домашен крем

Накрая добавете настърганата лимонова кора и лимоновия сок. 

лимонова кора

Застелете тава с размери 30 х 40 см с хартия за печене.

Изсипете тестото отгоре и го разпределете равномерно. 

тесто в тава

Печете в предварително загрята фурна на 200 ° C за около 20 минути.

След като го извадите от фурната, оставете да престои 5 минути и след това навийте тестото на руло с помщота на хартията за печене. 

руло пандишпан

Увито на руло, оставете тестото да престои 10 минути и след това отстранете хартията за печене.

След това намажете рулото със сладко, намажете крема равномерно отгоре и отново навийте на руло. 

руло с домашен крем

Поставете в хладилника за 2 часа, за да се стегне.

След това поръсете с пудра захар, нарежете и сервирайте.

пандишпанено руло

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft