1 глава лук (нарязана)
300 гр бяло пилешко месо
1 чаша ориз
3 чаши вода
1 кубче пилешки бульон
200 мл сметана / крема сирене
малко сол, Вегета, риган, черен пипер
В тиган с малко олио, запържете ситно нарязания лук.
Пилешкото нарежете на парченца и го сложете в тигана със запържения лук.
Измийте добре ориза и го добавете в тигана. Овкусете със сол, черен пипер, Вегета и риган.
Загрейте водата и в нея разтворете кубчето бульон. Добавете постепенно бульона в съда с ориза.
Добавяйте течността на части - щом оризът поеме течността, добавете още бульон - процедирайте така, докато оризът поеме цялата течност.
Към последната порция бульон добавете сметаната (крема сиренето), разтворете добре и добавете към ориза. Разбъркайте, докато течността се изпари.
Щом водата се изпари, ризотото е готово. Поднесете го топло.