25 г масло
25 г брашно
175 мл прясно мляко
3 бр. яйца
50 г настъргано сирене Пармезан
4 с.л. копър
4 с.л. магданоз
120 г пушена сьомга
150 мл сметана
сол и черен пипер
Маслото се разтапя в тенджера, смесва се с брашното и се бърка на слаб огън докато стане като гъста паста. Постепенно, на струя се добавя млякото, като се бърка да не загори и закипи, за 1-2 минути, след което се сваля от огъня. Отделят се жълтъците от белтъците. Прибавят се жълтъците, 2/3 от Пармезана, магданоза и половината копър. Белтъците се разбиват на пяна и внимателно се прибавят към сместа. В тавичка се слага хартия за печене и се изсипва сместа. Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за 15-20 минути. Изважда се, покрива се с друг лист хартия и се обръща, посипва се с останалия Пармезан и се оставя да изстине. Сметаната се смесва с останалия копър и се разбърква добре. Нанася се сместа равномерно върху изпечения блат, отгоре се подрежда нарязаната на тънко пушена сьомга, навива се на руло и се слага в хладилника.