Привидно обикновено руло, което се приготвя много бързо, а вкусът му е отличен!
Разбийте яйцата и двата вида захар, докато получите хубава, гъста и кремообразна текстура (около 10 мин).
След това превключете миксера на най-ниска скорост и постепенно добавете брашното и бакпулвера.
Накрая внимателно объркайте настърганата лимонена кора.
Изсипете сместа в голяма правоъгълна тава, предварително покрита с намазнена хартия за печене. Тавата от печката би свършила отлична работа за тази цел.
Печете на 170 градуса 5-6 мин. След това извадете тавата от фурната и върху полуизпеченото тесто настържете шоколада и поръсете смлените или мн. ситно нарязани ядки.
Видът на шоколада е без ограничения - може да е само млечен или с пълнеж, лешници и пр.
След като плънката хубаво се разпредели, увийте тестото на руло и го върнете отново в тавата, в която се е пекло. Пъхнете тавата във фурната и допечете навитото руло още 5 мин.
Готовото руло поръсете с пудра захар, а по желание може да го залеете и с разтопен шоколад.
Спокойно може да поднесете това руло и топло, и студено. Докато е топло и шоколадът все още не се е втвърдил, изживяването е едно, а след това, когато го опитате изстинало, ще ви изненада с по-различна структура и вкус.