Пухкаво тесто без месене от 3 съставки за нула време

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пухкаво тесто без месене от 3 съставки за нула време
Пухкаво тесто без месене от 3 съставки за нула време
23686
Пухкаво тесто без месене от 3 съставки за нула време
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако не сте правили хляб досега, защото се страхувате от трудностите при месене, тази рецепта е за вас! Благодарение на нея всеки ден ще можете да угаждате на семейството си с буйни и ароматни домашно приготвени хлябове 

Хлябът е доста пухкав вътре, с големи пори и тънка хрупкава коричка. Особено фенове на чабата - италиански бял хляб ще го обикнат от първата хапка. Прясната мая може да бъде заменена със суха, 4 g от това количество ще бъде достатъчно за това количество брашно (около три четвърти от една супена лъжица).

 

съставки

Пшенично брашно 530 g

вода 420 ml

мая 10 g

сол 1 ч. Л

 

подготовка

Маята се разтваря в топла вода (37-39 градуса). Пресейте брашното в дълбока купа, добавете сол, налейте разтворената мая. Замесете тестото до средна консистенция. Покрийте купата с фолио с малък изход за въздух и го оставете на стайна температура за 2 часа.

След 2 часа тестото трябва да се повиши 2 пъти, а на повърхността му ще има много мехурчета. Не забравяйте, че ние искаме тесто без месене, затова, без да го смачквате, покрийте купата с фолио или капак с дупка и го изпратете в хладилника за една нощ.


На сутринта получавате правилното количество тесто. За да залепва по-малко, поръсете ръцете си с брашно. Оваляйте тестото в брашно, оформяйки топка (за това огънете краищата на тестото надолу и навътре).
Поставете топката върху лист хартия за печене, поръсена с брашно, и я оставете за 40-60 минути. Покритието не е необходимо. Междувременно загрейте фурната до 235 градуса.

Направете в тестото 3 линийки с ножа, преместете го заедно с хартията на тава за печене и го изпратете до фурната на средния ред. На долния ред сложете тавичка с вода с гореща вода за създаване на вана ефект. Печете хляба в продължение на 45 минути, след това извадете от фурната и го оставете да се охлади на телена поставка. 

Тестото за домашен хляб се съхранява идеално в хладилника в продължение на 2 седмици, така че да можете да печете свеж хляб за вечеря по всяко време. Не забравяйте просто да покриете тестото с фолио. Приятелите ви ще се радват да научат нова рецепта, споделете я с тях!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft