![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
1 кг телешки гърди
1 - 1 1/2 ч. л. риган
2 ч. л. сол
2 дафинови листа
7-8 стръка магданоз
1 морков
1 стрък праз
200 г бяла ряпа
300 г зеле
300 г тиква
1/2 кг картофи
1 бр. пилешки гърди
черен пипер на вкус
Телешкото месо се поставя в тенджера под налягане и се налива вода, колкото да го покрие.
Празът се нарязва наситно.
Месото се посолява, добавя се наситненият праз и се варят под налягане 30 минути.
Морковът и ряпата се почистват и се нарязват наедро.
Картофите и тиквата се обелват и също се нарязват на големи парчета.
Пилешките гърди се разделят на 4 порции, зелето се нарязва наедро.
Зеленчуците и месото се поставят в тенджерата при телешкото. Варят се под налягане 20 минути.
В края ястието се подправя с дафинов лист, риган и черен пипер.
Пучеро се поръсва с наситнен магданоз, вари се още 1 минута и е готово за сервиране. По желание може да се поднесе със счукан чесън, оцет и лют пипер.