Пушено свинско с прясно зеле - обяд за отличници

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пушено свинско с прясно зеле - обяд за отличници
Пушено свинско с прясно зеле - обяд за отличници
admin
Добавена от: admin
14410
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 броя свински пържоли (около 600 гр.)
1,5 кг прясно зеле
1 супена лъжица свинска мас
2 супени лъжици олио
1 голям червен домат
250 мл вода
1/4 ч.л. лимонтузу
сол, черен пипер, подправки, червен пипер

Първо в касерола се поставят олиото и маста да се загреят. 
Вътре се пускат пушените пържоли да се запържат от двете страни и да си пуснат аромата. 
Зелето се почистват от кочана и се нарязва на ситно. 
Върху запържените пържоли се поставя нарязаното зеле. 
Оставя се да се задушава на тих огън в собствен сос.
Добавя се обеленият и нарязан на кубчета червен домат. 
Ястието се подправя на вкус и хубаво се разбърква. 
Оставя се да поври на тих огън, докато се изпари течността. 
След това се добавя червен пипер, разбърква се. 
В 250 мл вода се разтваря лимонтузуто и се добавя в касеролата. 
Разбърква се и ястието се вари още 1 час на слаб огън.
Поднася се с пресен хляб и чаша хубаво вино!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft