3 броя свински пържоли (около 600 гр.)
1,5 кг прясно зеле
1 супена лъжица свинска мас
2 супени лъжици олио
1 голям червен домат
250 мл вода
1/4 ч.л. лимонтузу
сол, черен пипер, подправки, червен пипер
Първо в касерола се поставят олиото и маста да се загреят.
Вътре се пускат пушените пържоли да се запържат от двете страни и да си пуснат аромата.
Зелето се почистват от кочана и се нарязва на ситно.
Върху запържените пържоли се поставя нарязаното зеле.
Оставя се да се задушава на тих огън в собствен сос.
Добавя се обеленият и нарязан на кубчета червен домат.
Ястието се подправя на вкус и хубаво се разбърква.
Оставя се да поври на тих огън, докато се изпари течността.
След това се добавя червен пипер, разбърква се.
В 250 мл вода се разтваря лимонтузуто и се добавя в касеролата.
Разбърква се и ястието се вари още 1 час на слаб огън.
Поднася се с пресен хляб и чаша хубаво вино!