Пшеничена салата с леща и картофи
2 Юли 2012
10320
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лещата се задушава и се отцежда от водата. Житото също се сварява, изстудява се и се прецежда. Картофите се обелват, нарязват се на кубчета, поръсват се с малко шафран и се варят на пара. Чушката се почиства от семките и се нарязва на ивички. Сиренето се нарязва на кубчета и внимателно се разбърква с житото. Към тази смес се прибавят царевицата, чушката, картофите и лещата. Подправя се със зехтин, лимонов сок, сол и пипер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари