ПЪЛЕН списък на храните, които НИКОГА не трябва да държите в хладилник!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
ПЪЛЕН списък на храните, които НИКОГА не трябва да държите в хладилник!
4453
Източник: actualno.com
Снимков материал: pixabay.com
ПЪЛЕН списък на храните, които НИКОГА не трябва да държите в хладилник!

Хладилникът е най-добрият ни помощник, когато става дума за съхранение на закупените от магазина продукти. Особено през лятото веднага бързаме да пъхнем там стоката директно от пазарските торби.

Дали обаче се замислям, че мястото на половината от покупките ни съвсем не е на студено? Даже напротив - студът изпомпва полезните им свойства или ги прави негодни за консумация!

Фей Лорд, от KJ Refrigeration, сподели кои храни купувачите никога не трябва да съхраняват в хладилника , а списъкът включва неща като шоколад, хляб и краставици:

организация хладилник

Авокадо

Фей обяснява: "Студените температури ускоряват процеса на зреене, оставяйки ги кафяви и безвкусни." За перфектното авокадо хората трябва винаги да го държат в кошницата с плодове.

Босилек

Ежедневната билка никога не трябва да се съхранява в хладилник. „Не правете грешката да го съхранявате в хладилника“, предупреждава Фей. "Това кара босилека да увяхва по-бързо, което пък означава, че ще трябва да го изхвърлите преди да му се насладите с храната." Босилекът трябва да се държи на кухненския плот за максимална свежест.

Хляб

Според UK Harvest хлябът е една от най-разхищаваните храни във Великобритания. Фей препоръча да го държите „в кошче за хляб, за да забавите остаряването и хлябът да издържи по-дълго!“

Камби

Съхраняването на червени, зелени или жълти чушки в хладилник намалява тяхната хрупкава текстура. Купувачите трябва да ги съхраняват в торбичка далеч от слънчева светлина, за да са хубави и вкусни.

краставици и домати

Краставици

Повечето хора държат краставиците в хладилника, но за „по-свежи, по-вкусни резени краставица, ги дръжте на стайна температура“, посъветва Фей. Могат да се съхраняват и в хладилник, но винаги в най-топлата част, за да се избегне „нараняване от студа“.

Лук

Студените температури причиняват бързото гниене на лука, така че хората трябва да избягват да го държат в хладилника и вместо това просто да го съхраняват в килера.

Чесън

Фей обяснва, че „охлаждането драстично влияе на вкуса“. „Така че сложете чесъна си в килера с лука и никога не пропускайте пълния вкус“, казва тя.

кетчуп в хладилника

Кетчуп

Кетчупът е пълен с консерванти, за да се гарантира, че остава свеж. Така че не е необходима помощта на хладилник. Когато се съхранява извън хладилника, доматеният сос ще има много по-добър вкус.

Картофи

Хората трябва да държат картофите извън хладилника, за да избегнат високи нива на захар при готвене. Експертът по храните казва: „Това се отразява на вкуса и може да увеличи потенциално вредния химически акриламид при готвене. Картофите е най-добре да оставите в торбичка в кухненския шкаф за перфектно пюре, печени и чипс“.

Домати

За вкусни и сочни домати те трябва да се съхраняват при стайна температура. Хранителните съединения в доматите се понижават, когато се държат при ниски температури.

банани в хладилника

Банани

Експертът каза, че е мит, че бананите издържат по-дълго в хладилник. Тъй като са тропически плодове, клетките на кожата им лесно се увреждат от студа. „Така че за оптимална зрялост дръжте бананите си извън хладилника, но далеч от други плодове и зеленчуци“, казва Фей.

Горски плодове

Повечето хора съхраняват ягоди, боровинки и малини в хладилника. Въпреки това ниските температури ги оставят сухи и без вкус.

Портокали

Студът влияе върху киселинността на портокала, оставяйки горчив, тръпчив вкус. „Вместо това просто поставете портокалите и други цитрусови плодове във вашата купа за плодове за перфектната жар“, казва тя.

Пъпеши

Експертът обяснява, че хората никога не трябва да съхраняват пъпеши в хладилника, тъй като ниските температури намаляват наполовина хранителните качества на пъпеша. Най-добрият вариант е да ги държите на стайна температура и да охладите само когато са нарязани.

Масло

Млечните продукти винаги трябва да се съхраняват в хладилник. Въпреки това, маслото е по-приятно, когато се съхранява на стайна температура и може да се държи извън хладилника до една седмица.

Кафе

Фей споделя, че „кафето в хладилник значително намалява ароматния вкус, така че го съхранявайте в херметически затворен контейнер за богат, пълен вкус във всяка чаша“.

Мед и ядки

Според експерта мед и ядки, както и всякакви други семена трябва да се съхраняват в килера.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft